Kadmium maşınqayırmada, metallurgiyada, qeyri-üzvi boyaların, elektrodların, akkumulyatorların, akkumulyatorların istehsalında geniş istifadə olunur. Polad dəyirmanlarından, tullantıların yandırılmasından, qaynaqdan və plastik istehsalından ətraf mühitə buraxıla bilər. Bu metalın yüksək konsentrasiyası tütün tüstüsünün tərkibində olur. Bundan əlavə, kadmiyum radioaktiv çürümənin məhsullarından biridir. Daha tez -tez sənaye buxarlarına və ya qeyri -üzvi birləşmələrə məruz qaldıqda zəhərlənirlər. Kadmiumun üzvi birləşmələri ətraf mühitin sənaye çirklənməsi zamanı, torpaqdan bir iz elementi müxtəlif tərəvəz və dənli bitkilərə daxil olduqda bədənə qida ilə daxil ola bilər.

  • Analizdən  2-3 saat əvvəl yemək yeməyin, qazsız təmiz su içə bilərsiniz.
  • Müayinədən 30 dəqiqə əvvəl siqaret çəkməyin.
  • Kadmiyumun yüksək olduğu şəraitdə işləyən insanları müayinə edərkən;
  • kadmiyum birləşmələri ilə zəhərlənmənin klinik əlamətləri zamanı;
  • kadmium birləşmələri olan yemək yediyinizə şübhə edirsinizsə;
  • sənaye çirklənməsinin endemik bölgələrində insanları müayinə edərkən.

Qandakı kadmiyum səviyyəsinin artmasının səbəbləri:

  • yüksək kadmiyum şəraitində işləmək;
  • kadmiyum və onun birləşmələri ilə kəskin və ya xroniki zəhərlənmə;
  • kadmium birləşmələri ilə çirklənmiş yemək yemək;
  • siqaret çəkmək.